2016. augusztus 7., vasárnap

Tonhalsaláta

Ha a hőségben nem kívánod a húst, és a nagyobb főzést nem bírod elviselni, a legegyszerűbb, ha salátázol. Ehhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod, mégis jól lakhatsz.

Mi kell hozzá?
- 2 konzerv tonhal natúr vagy sós lében
- 4 tojás
- spenótlevelek
- répa
- cékla
- koktélparadicsom
- kápia paprika
- só és bors
- olívaolaj
- plusz ötlet: kevés szelet kemény sajt

Hogyan csináld?
A tojásokat tedd fel főni. A spenótleveleket halmozd egy nagyobb tálba, majd a kedved szerint felvágott zöldségeket add hozzá. Mehet rá a tonhal, majd a szeletekre vágott főtt tojás.
Ha van kedved és teheted, készíts sajtchips-et: a kemény sajtot vágd fél centi vastag szeletekre, és zsiradék nélkül teflonserpenyőben kezdd el sütni. Amint megpirult az egyik fele, fordítsd meg és pirítsd azt is. Ha kész, szedd ki egy szalvétára, hagyd kihűlni. Ropogós és gusztusos kiegészítője lehet a salátádnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése