2014. április 23., szerda

Tonhalfasírt

Tonhalas pite, tonhalsaláta, tonhalkrém, tonhalas tészta és a többiek. Imádom a tonhalat! És imádtam a tócsnit/lapcsánkát is... a paleo előtt. Most végre ehetem a kettőt egyszerre is úgy, hogy nincs utána bűntudatom. Az új kedvenc ételem a tonhalfasírt, ami mintegy 20 perc alatt kész.

Mi kell hozzá?
3 doboz tonhal konzerv
kis csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
egy evőkanálnyi mustár
só, bors
paleolaj / sertészsír / kókuszolaj
nyílgyökérliszt (én ezt használom hozzá, mert nagyon hasonlít a fehér sima liszthez, és semleges az íze), csak annyit, amennyitől massza állaga lesz, ez kb. 2-3 evőkanál ekkora mennyiségű tonhalhoz

Hogyan készítsd?
A tonhalat törd össze villával, szórd hozzá az apróra vágott újhagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a két tojást és a fűszereket, legvégül pedig a lisztet. Keverd össze, hogy egy homogén masszát kapj. Forrósítsd fel az olajat, és kanalazz bele egy evőkanálnyi masszát. Süsd aranybarnára, szedd ki szalvétára, hogy a felesleges olajat fel tudd itatni róla. Forrón az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése