2016. június 4., szombat

Cukkinispagetti húsgolyóval

Ha szereted az olasz ételeket, tuti nem fogsz csalódni ebben a 100% paleo receptben. A júniusi goodfood magazinban találtam rá, és egy darabig biztosan ez lesz a kedvencem. Próbáld ki, elképesztően finom!


Mi kell hozzá? (4 főre)
- 1 kg darált sertés-marha vegyesen
- 6 gerezd fokhagyma (ebből 2 egészben héjastul, 4 pedig összezúzva)
- fél kiló koktélparadicsom
- 4 cukkini
- 2 dl mandulatejszín
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors, őrölt koriander, őrölt kömény
- bazsalikom
- olívaolaj

Hogyan csináld?
A koktélparadicsomokat és a két egészben hagyott fokhagymát tedd egy tepsibe, kevés olívaolajjal forgasd át, és mehet a sütőbe 180 fokon 15 percre.

A húshoz adj fűszereket: az őrölt koriandert, az őrölt köményből keveset, alaposan sózd meg, és az összezúzott fokhagymát. Keverd össze kézzel és formázz akkora golyócskákat, mint amekkora a koktélparadicsom. Süsd ki zsiradékban szép aranybarnára, majd tedd félre.

A cukkinit spirálvágóval spagettitésztához hasonlóra vágd fel.

Amikor elkészült a koktélparadicsom, vedd ki a sütőből, a fokhagymát nyomd ki a héjából, és tedd egy nagy serpenyőbe. Ha sistereg, mehet hozzá a mandulatejszín, a reszelt citromhéj, bors és só. Ebbe forgasd bele a cukkinispagettit. Kicsit forrald, majd amikor már valamennyire összeesett a cukkini, add hozzá a kisült húsgolyókat és a koktélparadicsomot.

Végezetül pedig vágj hozzá friss bazsalikomot, és ha szeretnél, parmezánforgáccsal is megszórhatod.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése