2014. május 18., vasárnap

Narancsos csokitorta

A csokiimádó Nigella Lawson receptjét hangyányi módosítással a legfinomabb és a legegyszerűbb paleo tortává alakítottam. Életem legzseniálisabb receptjéről van szó, a narancsos csokitortáról. Akár éjjel 2-kor is bekaphatok belőle pár szeletet, mert nem tartalmaz lisztet, a felhasznált alapanyagok pedig egészségesek. Lássuk!

Mi kell hozzá?
250 g étcsokoládé
egy evőkanál kókuszolaj
6 db tojás
4 evőkanál nyírfacukor
1 db narancs reszelt héja
elhagyható: durvára vágott dió

Hogyan csináld?
Az étcsokoládét és a kókuszolajat egy edényben vízgőz fölött olvaszd fel. 4 darab tojást válassz ketté, majd a sárgájához adj hozzá még 2 db egész tojást. A sárgáját 2 evőkanál nyírfacukorral és a reszelt narancshéjjal keverd habosra. A fehérjét kicsit verd fel, majd ehhez is adj két evőkanál nyírfacukrot, így verd keményre habverővel.
Most pedig jöhet az összeállítás: az olvasztott csokit csurgasd a tojássárgájához (figyelj rá, hogy már ne legyen forró a csoki) és keverd el, hogy egy egynemű csokis masszát kapj. Ehhez öntsd hozzá a keményre felvert tojásfehérjét, és ezzel is keverd el óvatosan. Ha szeretnéd picit megbolondítani a tésztát, tedd bele a durvára vágott diót, keverd össze, és mehet egy kizsírozott, kilisztezett kapcsos tortaformába.
180 fokon 25 perc alatt szépen felemelkedik a tészta, ekkor vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni. Ahogy hűl, úgy fog összeesni a tészta, de ne bánd, az íze ettől még csodás lesz. :)

Remélem, te is legalább annyira fogod élvezni, amennyire én (két nap alatt kétszer sütöttem meg, mert pillanatok alatt elfogyott).





1 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönöm a receptet. :-D Beugrok az éléskamrába, ha van étcsoki, neki is látok! :-D

    VálaszTörlés