2016. augusztus 7., vasárnap

Tepsis hús gazdagon

Könnyen és hatalmas adagban elkészíthető ételt hozok most. Sok-sok színes és változatos zöldséggel, hússal és illatos fűszerekkel. Nyár végi grillezéshez, családi vagy baráti vacsorához tökéletes recept lehet.

Mi kell hozzá?
- 1 kg csirkemell (lehet több is, attól függ, hány főre készíted, és választhatsz karajt vagy tarját is a csirke helyett)
- zöldségek vegyesen:
édesburgonya,
cékla,
répa,
hagyma,
fokhagyma,
paprika,
paradicsom,
cukkini,
gomba,
padlizsán,
zeller (válassz kedved szerint)
- olívaolaj
- rozmaring vagy kakukkfű (legjobb a frissen szedett)
- só, bors, cayenne bors

Hogyan csináld?
A húst tisztítsd meg és vágd kb 1-2 cm-es darabokra. Kend meg olívaolajjal, szórd meg ízlés szerint fűszerekkel, és egy tálban alaposan forgasd át, majd tedd lefedve a hűtőbe.
A zöldségeket pucold meg és szintén 1-2 cm-es darabokra vágd. A paradicsomot, paprikát, cukkinit, hagymát és gombát nyugodtan vágd nagyobbakra, mert hamarabb megpuhul. Ezeket egy hatalmas tálban forgasd össze olívaolajjal és a frissen szedett zöldfűszerekkel, de választhatsz más fűszert is.
Mehet egy nagy (vagy két közepes) tepsibe, majd halmozd a tetejére a csirkét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt puhára sül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése