2016. augusztus 7., vasárnap

Puszedli

Ismét egy csokis süti jön, ám ezúttal nem torta, hanem keksz formában. A recept a Troll a konyhámban blogról származik. Pici változtatással nálam is elkészült, és imádjuk. Valóban tömény, ám nekem puha, puszedli állagúra sikerült.

Mi kell hozzá?
- 2 tábla étcsoki
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 tojás
- 6 dkg nyírfacukor
- 8 dkg nyílgyökérliszt
- 2 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- fahéj, őrölt szegfűszeg, vaníliarúd kikapart magjai

Hogyan csináld?
Az egyik tábla étcsokit és a kókuszolajat olvaszd fel gőz fölött, majd tedd félre hűlni. Az egész tojást a nyírfacukorral verd fel fehéredésig, és öntsd hozzá a kissé már lehűlt olvasztott csokit.
A másik tábla étcsokit vágd kisebb kockákra, és tedd a csokis tojáshoz. A nyílgyökérliszthez szórd a szódabikarbónát és a fűszereket, majd ez is mehet a csokis tojásos tálba. Szórd hozzá a kakaóport, és keverd el alaposan, hogy ne maradjon benne csomó.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Két kiskanál segítségével adagold a csokis masszát a tepsire, egymástól 3-4 cm távolságra. Süsd kb. 10 percig. Ha ennél tovább sütöd, ropogósabb lesz a végeredmény, de vigyázz, nehogy túl sokáig süsd, mert megég. Ha elkészült, hagyd kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése