2016. augusztus 7., vasárnap

Shakshuka

A férjem imádja a lecsót. Ha tehetné, egész nyáron csak ezt enné. Kipróbáltuk egy számunkra eddig ismeretlen változatát, és elmondhatom, hogy bizony tényleg nagyon finom, még nekem is ízlett (pedig a sült paradicsom nem igazán a kedvencem). Jöjjön a lecsó közel-keleti változata.

Mi kell hozzá? (4 főre)
- 4 db paprika vegyesen (kápia, tv paprika)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom vagy hámozott konzerv paradicsom
- 3 paradicsom
- disznózsír
- őrölt római kömény, só, bors, fűszerpaprika
- 6 tojás
- friss petrezselyem

Hogyan csináld?
A legnagyobb serpenyődben (amelyiket be tudod tenni a sütőbe is) a zsiradékon kezdd el sütni a kockára vágott vöröshagymát, majd dobd rá a szétnyomott vagy apróbb darabokra vágott fokhagymát. Kevés kevergetés után, add hozzá a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg a római köménnyel és a fűszerpaprikával. Keverd el jól a fűszereket, majd rögtön mehet is rá a sűrített paradicsom. Főzd addig, amíg a paprika el nem kezd puhulni. Ekkor üsd rá a tojásokat, és tedd be az előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
Szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése