2016. szeptember 19., hétfő

Fűszeres sült karfiol

Rajongok a GoodFood magazinért. Minden hónapban megveszem, mert lenyűgöznek a fotók és az ötletes ételek. Rengeteg recept beépíthető a paleóba (például a kedvencem, a thai halpogácsa), és nagyon soknál csupán minimális változtatás kell ahhoz, hogy mi is nyugodt szívvel ehessük. Havonta 2-3 receptet biztosan kipróbálok, most is a magazinból hozok egy szuperegyszerű és gyors ételt. Én köretként és hús helyett is ajánlom sok-sok salátával, más sült zöldséggel. Igazi őszi étel.

Mi kell hozzá? (két főre)
- 1 fej karfiol
- olivaolaj
- kedvedre való fűszerek (nálam kurkuma, őrölt csili, curry, bors, római kömény, kakukkfű és só)

Hogyan csináld?
A karfiolt tisztítsd meg és szedd rózsáira. Enyhén sós vízben főzd meg, de éppen csak annyira, hogy roppanós legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsi aljára önts olivaolajat, majd szórd hozzá a fűszereket. Ebben a fűszeres olajban alaposan forgasd át a lecsepegtetett karfiolt, hogy mindenhol érje az illatos, fűszeres olaj. Máris mehet a sütőbe, és mindössze 20 perc kell neki, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
Én hús helyett tálaltam frissen reszelt répával, sült céklával és kakukkfüves zellerkockákkal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése