2016. szeptember 19., hétfő

Energiagolyó

Következik egy újabb recept a GoodFood magazinból. Ezúttal édesség jön, amit nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, hűtőben napokig eláll - már ha kibírjuk napokig.

Mi kell hozzá?
- 100g datolya
- 100 g magvak vegyesen: dió, törökmogyoró, tökmag
- 1 narancs frissen facsart leve
- 1 evőkanál holland kakaópor
- kevés méz
- fahéj vagy vanília
- vörösáfonya (én egy maréknyit tettem bele)

Hogyan csináld?
A datolyát áztasd be kb 1 órára, majd magozd ki. Ha elég nagy aprítód van, akkor minden mehet azonnal az aprítóba, ha viszont kisebb a tálka mérete, akkor előbb egy tálban keverd el a hozzávalókat. Én ez utóbbit csináltam. A datolyát, a vörösáfonyát, a magvakat, a kakaóport, a fahéjat alaposan összekevertem egy tálban, majd adagolva tettem bele az aprítóba. Adtam hozzá egy kevés narancslevet és még kevesebb mézet. Aprítás után egy másik tálba tettem, és ellenőriztem, hogy az állaga nem túl folyós és nem túl száraz. Ennek függvényében higítottam a következő aprításnál a narancslével.
Amint elkészültél az aprításokkal és minden massza egyetlen tálban van, máris nekikezdhetsz a golyócskák gyúrásának. Ha kész, mehet a hűtőbe 1-2 órára, és már eheted is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése