A világ legjobb palacsintája a miénk! Mármint a paleósoké. Ebben száz százalékig biztos vagyok. Amióta sikerült rátalálnom a tökéletes paleocsintára, azóta képtelen vagyok megenni a régi, hagyományosat. Jöjjön a kedvenc palacsinta receptem.
Mi kell hozzá?
A palacsintához:
- 8-10 evőkanál gesztenyeliszt
- 2 dl kókusztej + 1 dl víz elkeverve
- 3-4 tojás (mérettől függően)
- 1 dl kókuszolaj
A töltelékhez:
- gyümölcsök vegyesen, én most almát, barackot, banánt használtam, de bármilyen megfelel, ami friss
- darált dió (kb. két maroknyi)
Hogyan csináld?
A lisztet előbb szitáld át egy szűrőn, hogy ne legyenek benne csomók, majd a kókusztejjel keverd el alaposan egy kézi habverővel. Egyenként add hozzá a tojásokat, hogy lásd, mennyi szükséges még. Ezután folyamatos kevergetés közben csorgasd bele a kókuszolajat. Teflon palacsintasütőben süss vékony palacsintákat.
A gyümölcsraguhoz aprókra vágd fel a megtisztított gyümölcsöket. Adj hozzá 2-3 evőkanálnyi cukormentes lekvárt, és egy nagyon kevés vizet. Ha szeretnéd, fűszerezd meg fahéjjal, szegfűszeggel, de akár el is hagyhatod. Alacsony lángon, fedő alatt párold meg a gyümölcsöket.
Ha elkészült, töltsd meg a palacsintákat: a gyümölcsből tegyél a palacsinta közepére egy adagot, majd kezdd el ráhajtani mind a négy oldalát. Ezt fektesd bele a hajtásával lefelé egy tepsibe. Szórd meg darált dióval, majd előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 percig pirítsd meg a tetejét.
Házi gyümölcsfagyival csodás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése