Napok óta csak cukkinit vagyok hajlandó enni. Készült ezen a héten cukkinispagetti húsgolyóval, aztán avokádókrémmel, és volt fokhagymás cukkinirúd is, most pedig megtöltöttem hússal a kedvencemet, a gömbcukkinit.
Mi kell hozzá? (két főre)
- 4 db gömbcukkini
- 500 g darált sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl sűrített paradicsom
- bazsalikom, só és bors
- sertészsír
- tetejére kevés kemény sajt
Hogyan csináld?
Készíts egy egyszerű bolognai szószt.
A hagymát a zsíron kockázd fel és párold meg. Erre mehet a darált hús, sózd, borsozd és ízlés szerint tegyél rá bazsalikomot. Ha megpirult a hús, öntsd rá a sűrített paradicsomot és kevés vizet. Ha felforrt, tulajdonképpen kész is vagy vele, hiszen a sütőben még sülni fog.
A gömbcukkini tetejét vágd le, majd egy kanállal vájd ki a belsejét, amibe majd beletöltheted a bolognai ragut. Szórj a tetejére reszelt sajtot, de elhagyható.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése