2016. június 26., vasárnap

Rakott kel

Mindenféle rakott húsos zöldséget szeretek, legyen az karfiol, brokkoli, édesburgonya vagy kínai kel. Most jöjjön egy nagyon egyszerű rakott kínai kel recept, amit én még harmadnapon is képes vagyok megenni (és ez igazán ritka nálam).


Mi kell hozzá?
- 1 fej kínai kel
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej karfiol
- 0,5 kg darált sertéshús
- sertészsír
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- totukrém vagy paleo tejföl

Hogyan csináld?
A kínai kelt szedd leveleire, mosd meg és tedd fel főni sós vízbe.
A karfiolt szintén mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben rizsszem méretűre aprítsd.
A vöröshagymát zsíron dinszteld meg, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával és őrölt köménnyel. Pirítsd meg a húst, majd add hozzá a karfiolrizst, és ezzel is főzd össze kicsit.
Egy jénai tál aljára fektess le néhány levél kínai kelt, és halmozz rá 1-2 merőkanálnyi karfiolrizses húst. Erre tegyél ismét kínai kelt, és így rétegezd tovább, amíg van hozzávalód.
A tetejére tejföl helyett tehetsz totukrémet vagy paleo tejfölt, melyekhez recepteket itt találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése