2014. november 10., hétfő

Hagymás lepény

A következő étel elkészítése kicsit több időt és nagyobb előkészületet igényel, de frissen, melegen csodás íze van, ezért alkalmanként nekilátok. 

Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 3 db tojás
- 5-6 evőkanál mandulaliszt
- 3-4 db vöröshagyma
- 15 dkg bacon
- 15 dkg sajt
- só, bors
- kevés zsír vagy kókuszolaj

Hogyan csináld?
A kockára vágott hagymát és bacont egy serpenyőben kezdd el sütni. Közben hámozd meg a cukkinit, adj hozzá egy tojást és sót. Botmixerrel pépesítsd és a mandulaliszttel keverd össze, hogy egy viszonylag sűrű masszát kapj. Öntsd egy tepsibe (én kerek formában szoktam sütni), és süsd 150 fokon addig, amíg szép barna lesz. Tűpróbát javaslok, mert a közepe lassabban sül, én pedig szeretem kicsit szárazabban, jobban átsülve a tésztát. Az időközben elkészült és kicsit kihűlt hagymához és bacon-höz keverj két felvert tojást, reszelt sajtot, sót és borsot. Öntsd ezt a feltétet a jól átsült tésztára, szórj még a tetejére sajtot, és tedd vissza 180 fokon kb. 30 percig a sütőbe. Ha már megpirult a sajt a tetejét, kiveheted. Sajnos forrón nehéz kiszedni a formából, ezért kicsit várni kell vele, de érdemes még melegen enni, akkor az igazán finom! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése