2014. november 23., vasárnap

Magos csokirúd

Régebben keksz volt az alapja és kakaó, imádtam. Most viszont magok és étcsoki, amitől sokkal finomabb, főleg úgy, hogy tudom, nem hízlal. Jöjjön az inkább csokiszalámi néven ismert, magos csokirúd.

Mi kell hozzá?
Sajnos pontos arányokat nem jegyeztem fel. A lényege úgyis az, hogy összeálljon egy masszává, amit formázni lehet. Ha túl híg, adj hozzá több magot, ha száraz, mehet még hozzá egy kis kókuszolaj vagy étcsoki.
- finomra darált kókuszreszelék
- durvára darált magok: dió, mandula, törökmogyoró
- két adag kávé
- 3-4 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 20 dkg étcsokoládé
- formázáshoz: alufólia és sütőpapír

Hogyan csináld?
Nulladik lépésként daráld meg a kókuszreszeléket és a magokat. Olvaszd fel a kókuszzsírt, és főzz le két adag kávét. A kávéban olvaszd fel a két tábla, kisebb darabokra tört csokoládét és tegyél bele nyírfacukrot. A kókuszreszelékhez öntsd a kókuszzsírt, majd add hozzá a magokat, végül pedig a csokis-kávét. Alufóliát teríts ki, erre pedig egy réteg sütőpapírt. Én így könnyen tudtam formázni. Öntsd a sütőpapírra a masszát, és egy hosszú rudat formázz belőle. Csomagold be a két végét, majd tekerd fel az egészet. Mehet a mélyhűtőbe. 2 óra múlva már kiveheted, és vághatod szeletekre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése