Hozzávalók:
- 3 db avokádó
- 3 db tojás
- 10 dkg sajt (mindig megjegyzem, hogy bár a paleo szerint kizárólag a kemény sajtok jöhetnek szóba, én megengedem magamnak a trappistát, mert számomra ez nagyon fontos alapanyag, nem vagyok hajlandó lemondani róla)
Hogyan csináld?
Elképesztően egyszerű. Vágd félbe az avokádót, szedd ki a magját. Nyugodtan hagyhatod a héjában, sütés után könnyű kivájni belőle a belsejét. Borsozd meg. Főzd meg a tojásokat, majd kockázd apróra szeletelővel. Adj hozzá egy kevéske sót, és reszelt sajtot. Mehet a sütőbe 10-15 percre, amíg a sajt el nem kezd olvadni, az avokádó héja pedig barnulni. Ennyi.
Mivel első alkalommal készült, utólag rájöttünk, mi hiányzott: egy kis fokhagyma, petrezselyem, esetleg megijeszthettük volna bacon-nel vagy akár vöröshagymával. Igazából bármivel kiegészíthető, aminek nincs erőteljes íze és nem veszi el az avokádó lágyságát. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése