2014. november 10., hétfő

Könnyű késő esti avokádó

Néhány évvel ezelőtt furán néztem Zsomborra, amikor pirítósra avokádót szeletelt, majd jól megborsozva pillanatok alatt befalta. Nem voltam hajlandó megkóstolni. Aztán egyszer úgy döntöttem, most aztán vagány leszek és bevállalós, és egy késhegynyit ugyan, de számba vettem. Na, azóta odáig vagyok érte. Ma estére egy igazán könnyű vacsorát készítettünk belőle - csupán három alapanyagból.

Hozzávalók:
- 3 db avokádó
- 3 db tojás
- 10 dkg sajt (mindig megjegyzem, hogy bár a paleo szerint kizárólag a kemény sajtok jöhetnek szóba, én megengedem magamnak a trappistát, mert számomra ez nagyon fontos alapanyag, nem vagyok hajlandó lemondani róla)
Hogyan csináld?
Elképesztően egyszerű. Vágd félbe az avokádót, szedd ki a magját. Nyugodtan hagyhatod a héjában, sütés után könnyű kivájni belőle a belsejét. Borsozd meg. Főzd meg a tojásokat, majd kockázd apróra szeletelővel. Adj hozzá egy kevéske sót, és reszelt sajtot. Mehet a sütőbe 10-15 percre, amíg a sajt el nem kezd olvadni, az avokádó héja pedig barnulni. Ennyi.

Mivel első alkalommal készült, utólag rájöttünk, mi hiányzott: egy kis fokhagyma, petrezselyem, esetleg megijeszthettük volna bacon-nel vagy akár vöröshagymával. Igazából bármivel kiegészíthető, aminek nincs erőteljes íze és nem veszi el az avokádó lágyságát. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése