Világéletemben odavoltam anyukám vadasáért, jó kis zsemlegombóccal. Évek óta ki akartam próbálni, de mindig azt hittem, nekem ez bonyolult. Hát most telefonos segítséget kértem tőle, és átalakítottam paleósra - bár túl sok változtatásra nem volt szükség.
Mi kell hozzá?
- fél kg sertés karaj
- 5 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 db zeller
- kókuszolaj
- 1 db hagyma
- 1 evőkanál nyírfacukor
- babérlevél, egész bors, mustár, só, kókusztejszín ízlés szerint
Hogyan csináld?
A húst vágd szeletekre, vagdosd be a széleit és klopfold ki. Zsírban süsd mindkét oldalát pirosra, majd tedd félre. Ugyanebbe a zsírba karamellizáld a hagymát, majd add hozzá az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert. Pirítsd kicsit, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adj hozzá pár darab babérlevelet és néhány szem egész borsot. Tedd bele a húst és hagyd főni az egészet, amíg puha nem lesz minden a lábasban. Ha megpuhult a hús, vedd ki, illetve a babérleveleket is. A többit botmixerrel pürésítsd, közben adj hozzá mustárt, sót, borsot és kókusztejszínt. Mindenből annyit, amennyi a te ízlésednek megfelel. Én utólag egy evőkanálnyi ecetet tettem bele, mert nem volt elég savanykás. Ha elkészültél a pürével, tedd vissza a tűzre, rakd bele a hússzeleteket és forralj egyet rajta. Kész. Én paleo fusillivel, Zsombor kagylótésztával ette. Olyan volt mint anyukámé. Majdnem olyan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése