Többek között azért is szeretem a paleót, mert kis utánajárással, olvasással és egy adag kreativitással meglepően ízletes és persze egészséges ételeket lehet az asztalra varázsolni - amelyek nem mellékesen végre segítik megtartani az odafigyeléssel és lemondásokkal járó "majdnemálomsúlyt" (hiszen az ember lánya sosem elégedett igazán). Csupán kísérletezgetni kell, és az olykor-olykor becsúszott bakik (például az első próbálkozás után a kukában végzett nokedli, a magok tömény ízétől ehetetlenné váló sós kréker, vagy a sokadik próbálkozásra sem sikerült zsömle) ellenére vannak igazi gyöngyszemek a paleo receptek között. Ilyen ez a hamis túrógolyó is.
Hozzávalók:
- 20 dkg totu
- néhány szem egész, hántolt mandula
- kókuszreszelék (nem írok pontos mértéket, mert sajnos nem jegyeztem fel)
- egy citrom reszelt héja
- nyírfacukor (én elsőre 2 evőkanállal adtam ennyi totuhoz, de aki édesszájú, többet is tehet hozzá)
Hogyan csináld?
A totut tedd egy aprítógépbe, add hozzá a kókuszreszeléket, a citrom héját és a nyírfacukrot. Indítsd be az aprítót, de túl sokáig nem kell összedolgozni, mert akkor a totu túl pépes lesz. Időközben meglátod, mennyire száraz a massza, és ha túlságosan sok kókuszreszeléket adtál hozzá, egy kevés citromlével higíthatod. Ha nem áll össze eléggé, akkor viszont kókuszreszelék mehet még bele. Ezután formázz kis golyócskákat és nyomkodj a közepükbe egy darab mandulát, majd pedig hentergesd meg kókuszreszelékben. Most pedig kóstold meg. Ugye észre sem veszed, hogy valójában nem túróból van?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése