Ritkán veszek totut, de olyankor mindig édesség készül belőle. A túrógolyócskák után most végre valami újat próbáltam ki. Ajánlom mindenkinek!
Mi kell hozzá? (kis adagokkal dolgoztam, mert ez még csak próbatorta volt, de mivel elégedett vagyok vele, az adagokat duplán számold)
- 50 g kókuszliszt
- 100 g totu
- 25 g nyílgyökérliszt
- 2 tojás
- 5 evőkanál nyírfacukor
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 2 narancs leve
- fél teáskanál foszfátmentes sütőpor
- a mártáshoz: eper és nyírfacukor - ízlés szerinti mennyiségben
Hogyan csináld?
Az összes hozzávalót dolgozd össze homogén masszává (nem lesz túl nedves massza, de ne aggódj, megsül és összeáll így is, nem lesz morzsalékos), és sütőpapírral bélelt kerek tortaformában 180 fokon 30-35 perc alatt süsd pirosra.
Az epret mosd meg, aprítsd fel és nyírfacukorral főzd össze. Ezzel locsold meg a tortát, nagyon jól illik hozzá.
Az eredeti receptet itt találtam, és ezúton is köszönöm, szuper volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése