Az egyik Facebook csoportban Julikától érkezett ez a recept, amiért azóta is nagyon hálás vagyok. Nem csak azért, mert bővíthetem az egészséges ételek listáját, hanem főleg azért, mert az íze valami egészen elképesztő! Aki először kóstolja, sosem mondaná meg, hogy édesburgonyából készült. Nagymamám házi nudlija jut róla eszembe, amit gyerekkoromban pillanatok alatt felfaltunk az öcsémmel. Most már végre nyugodt szívvel ehetem.
Mi kell hozzá?
- 200 g főtt, pépesített édesburgonya
- 45 g nyílgyökérliszt
- 55 g kókuszliszt
- 20 g útifűmaghéj
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- mák és nyírfacukor
Hogyan csináld?
A megfőtt, villával pépesített édesburgonyát hagyd kicsit kihűlni, majd add hozzá az összes hozzávalót. Az útifűmaghéjat megőröltem előtte. Gyúrd össze az alapanyagokat, és tedd a hűtőbe 15 percre. Ezután sodorj a tésztából vékony kis rudakat, majd forrásban lévő vízben az újra forrástól számított egy percig főzd lassú tűzön. Szűrd le, tedd hideg vízbe, majd ismét szűrd le.
A mákot és a nyírfacukrot daráld le együtt, és szórd meg vele alaposan a nudlikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése