2015. május 25., hétfő

Pofonegyszerű tojásleves

Bevallom, sosem készítettem még tojáslevest. Anyukámét imádom, de tudom, hogy abban rántás van, így inkább nem kértem el tőle a receptjét. Egyik nap viszont Zsomborommal nekiestünk, hogy végre mi is megtanuljuk, hogyan kell. Tényleg nem nagy ügy, de azért még a paleó verziómat csiszolni kell. Mutatom, hogyan készítettük, és írom azt is, legközelebb mit változtatok.

Mi kell hozzá?
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 kiskanál pirospaprika
- 6 db tojás
- 2 babérlevél
- majoranna, só, bors, őrölt kömény

Hogyan készült?
A vöröshagymát apróra vágtuk, és felhevített zsíron üvegesre pároltuk. A lángról félrehúzva megszórtuk paprikával, felöntöttük vízzel, majd újra a lángon ízesítettük babérlevéllel, sóval, borssal, majorannával, köménnyel. A felvert tojásokat a már forrásban lévő levesbe öntöttük szépen lassan, kavargatás közben.

Mit fogok másképp csinálni?
A hagymát legközelebb kihagyom belőle, mert nekem valamiért nem ízlett úgy, hogy ráharaptam a párolt hagymadarabokra. Zsiradékon először kevés fokhagymát fogok pirítani, majd erre szórom a pirospaprikát, és öntöm fel vízzel. Innentől már minden ugyanaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése