A nagyon gyorsan, nagyon finomat elve alapján következzen egy recept 4 főre.
Mi kell hozzá?
- 1 kg csirkemell filé
- 250 g csiperkegomba
- 2 dl mandulatejszín + 1 dl víz
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt
- só, Cayenne bors, kakukkfű
- olívaolaj
Hogyan csináld?
A csirkét csíkozd fel, majd fűszerezd ízlés szerint, és önts rá olívaolajat. Tedd félre pár órára. A sütéshez nem kell túl sok zsiradék, hiszen a húson van már. A gombát (nem szükséges megpucolni, ha nagyon friss, de mindenképp mosd meg) vágd olyan szeletekre, amilyenre szeretnéd. Én félbevágtam, majd vékonyra szeleteltem. Szép pirosra süsd a csirkecsíkokat, és mehet rá a gomba. A mandulatejszínhez önts egy kevés vizet, majd tedd bele a nyílgyökérlisztet. Keverd csomómentesre. Ezt add hozzá a gombás csirkéhez, amikor már elforrt a leve. Forgasd át alaposan, és ha már sűrűsödik a tejszín, pár percig még forrald, és készen is van.
Köretnek paleo szezámlisztes tésztát javaslok, de nagyon szuper hozzá a párolt brokkoli is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése