Mi kell hozzá?
- néhány szelet sertés karaj
- színes egész bors, só
- mustár
- olívaolaj
A köretként tökéletesen passzol hozzá a rozmaringos sárgarépa vagy a kakukkfüves zeller, de akár savanyúsággal vagy sült céklával is szuper.
Hogyan csináld?
A borsszemeket törd össze mozsárban viszonylag nagyobb darabokra. A karajszeleteket klopfold ki, sózd, majd szórd meg mindkét oldalát a korábban összetört borssal és kend be alaposan mustárral. Fektesd őket egy nagy tálban egymásra, és tedd a hűtőbe (néhány órára vagy akár egy egész éjszakára), hogy összeérjenek az ízek. Mielőtt sütnéd, hagyd kicsit szobahőmérsékleten. Olívaolajon süsd át mindkét oldalát, majd önts alá kevés vizet és fedd le. Párold így puhára (legalább 1 óráig), néha ellenőrizd és ha szükséges, pótold alatta a vizet. Ha omlós és puha, tedd félre a fedőt. Kicsit még süsd, hogy megpiruljon, és készen is vagy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése