2016. április 3., vasárnap

Gombás frittata

A hétvégi piacozásnál óriási adag spenóttal, gombával, hatalmas tojásokkal tértünk haza. Az egyik nagy kedvencemet készítettük ezekből, amit azért szeretek igazán, mert szinte bármilyen alapanyagból elkészíthető. Könnyű, mégis laktató tavaszi étel.

Mi kell hozzá?
- 3-4 fej gomba (bármilyen, én barna csiperkét vettem)
- 500 g spenót
- 200 g bacon
- kevés kemény sajt a tetejére
- 6 tojás
- só, bors, kakukkfű

Hogyan csináld?
Először is válassz olyan serpenyőt, amelyet sütőbe is be tudsz tenni. 
A bacont pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott gombát. Amíg a gomba sül, mosd meg a spenótleveleket, és tépkedd bele a serpenyőbe a gombához (késsel vagy ollóval is belevagdoshatod). Szórd meg borssal, sóval és kakukkfűvel. Verd fel a tojásokat és öntsd rá a baconös zöldségekre. Forgasd át kicsit a tojással, majd szórd meg kevés reszelt sajttal, és mehet a sütőbe: 180 fokon kb. 15-20 perc alatt átsül. 
Tálald friss retekkel, újhagymával, paradicsommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése