Anyukám annyi receptet gyűjtött össze az elmúlt 30 évben, hogy megszámolni se lehet. De azért egyik hétvégén megpróbálkoztam vele. A számolást hamar abbahagytam, mert számtalan olyan receptet találtam, amelyek gyerekkorom kedvenc ételei voltak: tökéletesen omlós hússal, roppanós zöldségekkel, és ízletes a mártással. Na, ez az étel éppen ilyen. Bár a mártást elhagytam, és a zöldségeket is kicsit megreformáltam, de a végeredmény közel olyan jó lett, mint annak idején anyukámé.
Mi kell hozzá?
Én 4 főre készítettem a következő mennyiségekkel:
- 10 szelet sertéskaraj
- 10 db főtt tojás
- 10 szelet bacon
- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 8 szál sárgarépa
- kókuszolaj / olívaolaj
- rozmaring
- só, bors
Hogyan csináld?
A húst klopfold ki, sózd és borsozd. Tegyél mindegyikre egy szelet bacont, egy főtt tojást, majd tekerd fel, és tűzd össze hústűvel vagy fogpiszkálóval. Felhevített zsiradékon igyekezz kissé megpirítani minden oldalát (nekem a fogpiszkáló miatt nehezen ment mindegyik oldalon), majd helyezd el szép sorban egy tepsiben. Amikor az összes hústekercset elősütötted, a tepsibe önts alájuk egy kevés vizet, fedd le alaposan alufóliával, és párold a sütőben kb. 40 percig 180 fokon. Ezután vedd le róla az alufóliát, és süsd tovább 20 percig.
A körethez a brokkolit és a karfiolt szedd rózsáira, és tedd fel főni egy nagy lábasba. Amint megpuhult kevés olívaolajon sóval és borssal (vagy esetleg grillfűszerrel) pirítsd át alaposan.
A sárgarépát tisztítsd meg, vágd hosszabb hasábokra, és 1-2 szál rozmaringgal csomagold be alufóliába. Ezt is tedd a sütőbe, ami kb. 25 perc alatt puhára fog párolódni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése