2015. december 13., vasárnap

Az én flódnim

Nyáron, az esküvői tortánk kiválasztásakor Raj Ráhelnél kóstoltuk életünk legfinomabb flódniját. Azóta sokat gondoltam rá, hogy hogyan lehetne paleo változatban elkészíteni, és ma végre sikerült.

Mi kell hozzá?
Mákos réteghez:
15 dkg darált mák
3 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál kókuszolaj
fél citrom leve és reszelt héja
3 egész tojás

Almás réteghez:
5 darab nagyobb alma
fahéj, szegfűszeg

Diós réteghez:
4 db tojás fehérje
15 dkg darált dió
2 evőkanál nyírfacukor

Hogyan csináld?
Először pucolt meg az almákat, reszeld le, és a fűszerekkel tedd fel párolni, egészen addig, amíg a levét el nem főtte.
A mákos réteghez a darált mákot keverd össze a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával és levével, a nyírfacukorral és a kókuszolajjal (ezt előtte olvaszd fel és hagyd kicsit lehűlni). A mákos keverékhez add hozzá a keményre vert tojásfehérjét. Simítsd le egy sütőpapírral bélelt tepsibe, melyre egyenletesen kend rá az almát. Tedd előmelegített sütőbe 150 fokra, és süsd 40 percig.
Ekkor a tojásfehérjéket a nyírfacukorral verd kemény habbá, és add hozzá a finomra darált diót. Ezt a diós habot öntsd az almás rétegre, és süsd tovább 130 fokon kb. 30 percig, amíg kissé megbarnul a hab.
Ha elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni, hogy könnyebben tudd vágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése