Nyáron, az esküvői tortánk kiválasztásakor Raj Ráhelnél kóstoltuk életünk legfinomabb flódniját. Azóta sokat gondoltam rá, hogy hogyan lehetne paleo változatban elkészíteni, és ma végre sikerült.
Mi kell hozzá?
Mákos réteghez:
15 dkg darált mák
3 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál kókuszolaj
fél citrom leve és reszelt héja
3 egész tojás
Almás réteghez:
5 darab nagyobb alma
fahéj, szegfűszeg
Diós réteghez:
4 db tojás fehérje
15 dkg darált dió
2 evőkanál nyírfacukor
Hogyan csináld?
Először pucolt meg az almákat, reszeld le, és a fűszerekkel tedd fel párolni, egészen addig, amíg a levét el nem főtte.
A mákos réteghez a darált mákot keverd össze a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával és levével, a nyírfacukorral és a kókuszolajjal (ezt előtte olvaszd fel és hagyd kicsit lehűlni). A mákos keverékhez add hozzá a keményre vert tojásfehérjét. Simítsd le egy sütőpapírral bélelt tepsibe, melyre egyenletesen kend rá az almát. Tedd előmelegített sütőbe 150 fokra, és süsd 40 percig.
Ekkor a tojásfehérjéket a nyírfacukorral verd kemény habbá, és add hozzá a finomra darált diót. Ezt a diós habot öntsd az almás rétegre, és süsd tovább 130 fokon kb. 30 percig, amíg kissé megbarnul a hab.
Ha elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni, hogy könnyebben tudd vágni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése