2015. október 18., vasárnap

Köretek II.

Ha tehetném, mindenhez bacon-t ennék. Ezért is az egyik kedvenc köretem a most következő. És azért is, mert gyorsan elkészül, és ha nincs időm/kedvem mást is sütni mellé, akár önmagában, egytálételként is simán megállja a helyét.

Bacon-ös batáta
Az édesburgonyát megpucolom, vékony kockákra vágom, hogy hamarabb átsüljön, megpuhuljon és megpiruljon. Ezt libazsíron vagy kókuszolajon elkezdem sütni, sózom és borsozom. Közben egy másik serpenyőben a felkockázott bacont sütöm szép pirosra. Amikor az édesburgonya már nagyjából kész, hozzáadom a félkarikákra vágott vöröshagymát  vagy lilahagymát, és ezzel együtt sütöm tovább. Ha a hagyma és az édesburgonya is teljesen puha már, mehet hozzá a bacon, kicsit még összesütöm őket, és már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése