2015. október 18., vasárnap

Köretek I.

A paleo előtt nem okozott gondot a húsok mellé köretet találni: burgonya, rizs, tarhonya, tészta, nokedli és társaik. Ez persze az én étkezésembe már nem fér bele, ezért folyamatosan keresem a számomra legfinomabb és könnyen elkészíthető köreteket.
Számtalan, paleo lisztből készült nokedli és házitészta receptet találtam, de nekem ezek nem adják vissza a paleo előtti tészták és nokedlik ízét, ezért inkább lemondok róluk, és válogatok a rengeteg zöldség közül. Íme néhány:

Cékla chips és hasábrépa
A céklát megpucolom, vékony szeletekre vágom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, sorban egymás mellé. Kicsit meglocsolom olívaolajjal és borsozom. Addig sütöm, amíg el nem kezd sötétedni a céklaszelet (könnyen megéghet, ha vékonyra szeleteled). Ekkor elzárom a sütőt, és ott hagyom még kicsit. Ahogy hűl, úgy keményedik, és lesz igazi chips állaga.

A hasábrépát nyersen eszem: zsülienre vágom a répát, és kész.

Ezt a két köretet a fűszeres húsgolyókhoz készítettem, és elképesztően jó volt együtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése