Imádom a darált húsos ételeket. Ez pedig az egyik legújabb kedvencem, sok-sok korianderrel és fokhagymával. Az a jó benne, hogy számtalan fűszervariációval el lehet készíteni.
Mi kell hozzá?
- 1 kg darált marha- és sertéshús vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss koriander
- 1 csipet őrölt kömény
- só és bors
- kevés őrölt csili
- olívaolaj
Hogyan csináld?
A hagymát vágd apróra, majd kevés olajon dinszteld - ha kész, vedd le a tűzről és tedd egy tálba. Ehhez add a darált húst, szórd meg a fűszerekkel és az apróra vágott korianderrel. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral (én ezt még olívaolajjal is átkentem, mert nem akartam, hogy egy kicsit is letapadjon a húsgolyó sütést közben), és erre halmozd a kézzel gyúrt kis húsgolyókat. Én kb. 2-3 cm-es golyókat formáztam, de persze ennél lehetnek nagyobbak is. Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süsd pirosra (egyszer megforgattam őket, hogy minden oldala átsüljön).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése