2014. április 12., szombat

Frittata zöldekkel

A Bosnyák téri piacon jártam, és rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt találtam, amelyekből gyorsan összeraktam a hétvégi menüt. Íme az új kedvenc ételem, a frittata. Húsmentes napjaimon tökéletes megoldás reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is sokféle zöldséggel. Előkészületekkel és sütéssel együtt 20 perc alatt kész.

Mi kell hozzá? (két főre)
30 dkg friss spenót
egy csomó újhagyma
egy csomó metélőhagyma
6 db tojás
kevés olívaolaj
3 db paradicsom
só, bors
extra: ha megengedheted magadnak, egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá

Hogyan csináld?
Az újhagymát és a metélőhagymát aprítsd fel, a friss spenótot tépkedd darabokra, a paradicsomot nagyobb kockákra vágd fel, a tojást pedig verd fel őrölt borssal és sóval.
Egy, sütőbe is betehető serpenyőben hevíts fel olívaolajat és pár percig forgasd meg benne az újhagymát és a spenótot. Ehhez add hozzá a paradicsomot, sózd meg, majd jöhet rá a metélőhagyma. Nem kell sokáig sütögetni, mert a sütőben még úgyis megsül és jól összeérnek az ízek. A felvert tojásokat öntsd rá és süsd addig, amíg az alja kicsit megpirul a serpenyőben, de a teteje még folyós. Ekkor - ha megengedheted magadnak - mehet rá a reszelt sajt, és tedd a sütőbe. Kb. 15 perc alatt megsül. Tálald frissen aprított metélőhagymával és frissen őrölt borssal.
A frittatában az a jó, hogy bármilyen alapanyaggal variálható. Ha épp szalonna, kolbász van otthon, akkor azzal is készíthető. Egyszerű, gyors és nagyon laktató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése