Mi kell hozzá? (két főre)
30 dkg friss spenót
egy csomó újhagyma
egy csomó metélőhagyma
6 db tojás
kevés olívaolaj
3 db paradicsom
só, bors
extra: ha megengedheted magadnak, egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá
extra: ha megengedheted magadnak, egy kevés reszelt sajtot is tegyél rá
Hogyan csináld?
Az újhagymát és a metélőhagymát aprítsd fel, a friss spenótot tépkedd darabokra, a paradicsomot nagyobb kockákra vágd fel, a tojást pedig verd fel őrölt borssal és sóval.
Egy, sütőbe is betehető serpenyőben hevíts fel olívaolajat és pár percig forgasd meg benne az újhagymát és a spenótot. Ehhez add hozzá a paradicsomot, sózd meg, majd jöhet rá a metélőhagyma. Nem kell sokáig sütögetni, mert a sütőben még úgyis megsül és jól összeérnek az ízek. A felvert tojásokat öntsd rá és süsd addig, amíg az alja kicsit megpirul a serpenyőben, de a teteje még folyós. Ekkor - ha megengedheted magadnak - mehet rá a reszelt sajt, és tedd a sütőbe. Kb. 15 perc alatt megsül. Tálald frissen aprított metélőhagymával és frissen őrölt borssal.
A frittatában az a jó, hogy bármilyen alapanyaggal variálható. Ha épp szalonna, kolbász van otthon, akkor azzal is készíthető. Egyszerű, gyors és nagyon laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése