Érdekes a kapcsolatom a paradicsommal: sülve-főve nem eszem meg, a lecsóból kipiszkálom, aszalva már a szagától is beteg leszek. A szigorú paleóban ráadásul nem megengedett, kivételes esetekben én mégis adok magamnak engedményt. Ez pedig a bruschetta.
Mi kell hozzá?
6-8 db kemény paradicsom
kb. egy maréknyi friss bazsalikom
egy-két evőkanál olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors
Hogyan csináld?
Próbáld minél kisebb kockákra vágni a paradicsomot - akkor lehet ezt jól csinálni, ha keményet sikerült vásárolnunk. Aprítsd fel a fokhagymát és a bazsalikomot. Keverd a paradicsomhoz, öntsd rá az olívaolajat, sózd és borsozd. Kicsit tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és jól lehűljön. Pirítóssal tálald.
A pirítóshoz házi kenyeret használtam. Kedvenc paleo webáruházamban találtam rá a "Paleósok álma" elnevezésű kenyérlisztkeverékre. A tasakon található leírás szerint 4 db tojást 50 ml vízzel összekevertem, majd hozzáöntöttem a lisztet. 20x10 cm-es tepsibe beleöntöttem, majd 35 perc után 180 fokos sütőből kikapom. Korábbi kenyérsütési tapasztalataimból kiindulva kijelenthetem, valóban ez a paleósok álma. Könnyű, illatos, egyáltalán nem erőteljes magos ízű kenyeret kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése