2016. augusztus 1., hétfő

Lusta hagymás csirke

Hétvégenként igyekszem minél többféle ételt elkészíteni, hogy a hét elején még vihessünk magunkkal ebédet a munkahelyünkre. Így nem kell ebédet rendelni, megspórolunk sok-sok ezer forintot, és azon sem kell aggódni, hogy vajon milyen ételt és honnan szerezzünk be, hogy paleo legyen és ne haljunk éhen.
Az egyik ilyen nagyobb főzésnél találtam még hagymát a kamrában, és mivel jobb ötletem nem volt, elkészítettem a hagymás csirkét.

Mi kell hozzá?
- 1 kg csirkemell
- 3 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors, csili, vagy bármilyen más fűszer, amely passzol a húshoz

Hogyan csináld?
A csirkét vágd hosszú csíkokra, és alaposan pirítsd meg a zsiradékon. Amikor már majdnem kész, mehet rá a megpucolt, vékony szeletekre vágott vöröshagyma. Hagyd megfonnyadni, kicsit pirulhat is, majd add hozzá a nagyobb darabokra vágott fokhagymát. Forgasd át és süsd még össze pár percig, majd zárd el a gázt. Vigyázz, túl sokáig ne hagyd a fokhagymát sülni, különben keserű lesz.
Köretnek javaslok mellé friss paradicsomot, uborkasalátát, vagy akár sült céklát és répát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése