2016. március 20., vasárnap

Sült oldalas lilakáposztával

"Most már igazi háziasszony vagy!" - mondta a férjem, majd jóízűen nekiesett a még forró sült oldalasnak és a párolt lilakáposztának. :-)

Mi kell hozzá?
- 1 kg sertés oldalas
- házi disznózsír
- só, bors, őrölt kömény
- 1 fej hagyma

A lilakáposztához:
- 1 fej lilakáposzta
- őrölt kömény, só, nyírfacukor, kevés ecet
- egy evőkanál kókuszzsír

Hogyan készítsd?
Az oldalast a csontok mentén vágd darabokra, majd sózd, borsozd és szórd meg őrölt köménnyel. A tepsit zsírozd ki, tedd bele a húsokat és önts alá kevés vizet. Fedd le alufóliával, majd mehet a sütőbe 180 fokon 1 órára. Ha letelt az első óra, vedd le az alufóliát, szórd bele a szeletelt hagymát, és még 1 órán át alufólia nélkül süsd pirosra, ropogósra.
Közben a lilakáposztát vágd csíkokra vagy kisebb darabokra, ahogy sikerül, majd sózd és hagyd állni kicsit, amíg levet ereszt. Nyomkodd ki a levét, és kevés kókuszzsíron forgasd át. Szórd meg őrölt köménnyel, önts alá 2 dl vizet, és fedő alatt párold. Kevergesd gyakran, és ha elfőtt a víz, önts még alá kicsit. Amikor már puha, szórj rá ízlés szerint nyírfacukrot és önts hozzá kevés ecetet. Ha édesebben szereted, több cukrot adj neki, ha viszont savanyúbban, akkor természetesen ecetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése