2016. február 21., vasárnap

Spenót saláta

Késő esti vacsorának tökéletes választás lehet ez a nagyon könnyű, színes, ízes spenót saláta. 

Mi kell hozzá? Mennyiségeket most nem írok, igazából ízlés kérdése, miből mennyit szeretnénk tenni bele.
- friss bébispenót
- rukkola
- tojás
- feketeerdő sonka
- szál répa
- cékla
- lilahagyma
- olívaolaj, citromlé, só, bors

Hogyan csináld?
A bébispenótot és rukkolát öntsd egy nagy tálba, keverd össze. A tojást tedd fel főni, de ne főzd túl, akkor jó, ha a sárgája még folyós kicsit. A répát reszeld le nagy lyukú reszelőn, a céklát szeletelővel szeleteld hajszálvékonyra, a lilahagymát vágd apró kockára. Minden zöldséget keverj a salátához. Locsold meg az egészet citromlével, olívaolajjal, sózd és borsozd. Ismét keverd el, majd halmozd a tetejére a felcsíkozott sonkát és a cikkekre vágott lágy tojást.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése