Egy új édesség került a repertoárba, hogy a hétvégi nasi is egészséges legyen. Az eredeti recept itt található, köszönet érte! Nagyon egyszerű és tényleg mindössze 15 perc!
Mi kell hozzá?
- 8 dkg kókuszolaj, felolvasztva, de nem forrón
- 1 tojás
- 6 dkg porrá őrölt nyírfacukor
- 10 kdg finomra darált kókuszreszelék
- 1 evőkanál nyílgyökérliszt
- 1 vanília kikapart magjai
- 1 teáskanál sütőpor
- fél tábla étcsoki
- 1 evőkanál kókuszolaj
Hogyan csináld?
A kókuszolajhoz keverd az összes száraz hozzávalót: nyírfacukrot, kókuszreszeléket, nyílgyökérlisztet, vanília magjait és a sütőport, és ehhez keverd a tojást. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, melegítsd eő a sütőt 180 fokra. Az eredeti recept szerint a massza folyékony lesz, nekem azonban kézzel nagyon könnyen formázható lett. Ha neked is, akkor formázz kézzel golyócskákat, tedd a tepsibe és kicsit nyomkodd le kézzel, de ne túl laposra. Hagyj helyet közöttük, mert szét fognak terülni kicsit.
Ha viszont nem formázható kézzel, akkor kanállal adagold.
Kb. 6-7 perc alatt szép aranybarnára sülnek, vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni, hogy ropogós legyen. Majd olvaszd fel az étcsokit a kókuszolajjal gőz fölött, ezzel dekoráld a kekszeket.
Mi nem bírtuk kivárni, hogy elhűljön, ezért langyosan mártogattuk az olvasztott étcsokiba. Mennyei volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése