2016. január 10., vasárnap

Tikka masala csirke

Szeretjük az egzotikus ízeket, ezért gyakran próbálkozunk különböző ázsiai és indiai ételekkel, persze minden esetben paleo verzióban. Szerencsémre számos receptnek a hús és a megfelelő fűszer az alapja. Tegnap tikka masala csirkét ettünk.

Mi kell hozzá? (adagok két főre)
- 60 dkg csirkemell
- 2 dl kókusztej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- fűszerek: curry, csili, kurkuma, gyömbér, római kömény, és kihangsúlyozva a csilit használtam Sriracha csípős csili szószt (1 kávéskanálnyi)

Hogyan csináld?
A csirkét vágd csíkokra és kend be az olívaolajjal és a fűszerek keverékével. Hagyd állni a hűtőben kb. 1-2 órán át. Forró serpenyőben vagy wokban pirítsd meg alaposan a fűszeres csirkét, majd add hozzá a sűrített paradicsomot, és a kókusztejet. Forrald fel, és még néhány percig hagyd főni, hogy az ízek összeérjenek.
Köretnek paleósoknak ajánlom a szezámos tarhonyát (én ilyet használok), nem paleósok pedig nyugodtan egyenek kuszkuszt vagy rizst hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése