2015. április 19., vasárnap

Bacon-be tekert karaj

Imádom a bacon-t. Ha lehetne a hét minden napján ezt enném jól megpirítva, ropogósan. Jöjjön egy bacon-ös hús recept, amit számtalan módon meg lehet bolondítani (pl. aszalt szilvával vagy spenótlevelekkel tölteni, zsályával ízesíteni). Én most a legegyszerűbb verziót készítettem el.

Mi kell hozzá?
- 8 szelet sertés karaj (csirkemellből is tökéletesen)
- 8 szelet bacon
- kókuszzsír vagy sertészsír
- só, bors
A körethez néhány nagyobb szem édesburgonya és egy fej vöröshagyma.

Hogyan csináld?
A hússzeleteket sózd, borsozd, és egyesével helyezd rá egy-egy szelet bacon-re, majd csavard fel. Zsiradékon minden oldalát süsd pirosra, majd önts alá egy kis vizet, és fedő alatt párold puhára. Közben az édesburgonyát pucold meg, kockázd fel és zsiradékon pirítsd. Amikor már kezd puhulni az édesburgonya, add hozzá a hagymát (akár karikára, akár kockára vágva), és süsd együtt is őket, amíg az édesburgonya megsül. Én jobban szeretem a sós ételeket, ezért kicsi sóval ízesítettem. Ha csípősre vágysz, őrölt csilivel is szórd meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése