Pár éve - még nem paleós koromban - többször sütöttem holland almatortát, amelynek összetevőit nem volt nehéz lecserélni paleo változatra. Ha lehet, még ízletesebb, karakteresebb süteményt sikerült összehozni így, de még finomítanom kell kicsit (túl sok szódabikarbónát tettem bele, ezért enyhén pezsgős lett tőle a tészta, de ettől függetlenül abszolút kedvencünk).
Mi kell hozzá?
- 2 nagyobb alma
- 2 tojás
- 10 dkg kókuszzsír (felolvasztva)
- 10 dkg liszt (vegyesen kókusz- és mandulaliszt)
- 10 dkg nyírfacukor
- 1 citrom reszelt héja
- vanília aroma
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Hogyan csináld?
A tojás sárgáját a kókuszzsírral, nyírfacukorral, csipet sóval és a citrom reszelt héjával gépi habverővel keverjük össze, majd ebbe mehet a kétféle liszt keveréke, melyet előzőleg a szódabikarbónával vegyítünk. Majd verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, és a lisztes-tojásos masszába óvatosan keverjük bele. A megpucolt, felkockázott almát is adjuk hozzá. A kizsírozott tepsibe/tortaformába öntsük bele a masszát, a tetejére pedig szeletelt almát rendezzünk sorba.
Süssük kb. 25-30 percig 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése