A nyaralásból hazaérve rögtön nekiálltam főzni, hogy végre házikosztot, paleót ehessek. Egy nagyon egyszerű, mindössze négy alapanyagból készült egytálétel került az asztalra: a rakott karfiol, melyből Zsomborom is repetázott.
Mi kell hozzá?
- 1 nagy fej karfiol
- 60 dkg darált pulyka
- 20 dkg trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
- kókuszolaj
- pirospaprika
- só, bors, babérlevél, őrölt kömény
Hogyan csináld?
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira és tedd fel főni enyhén sós vízben. A hagymát vágd apróra és kevés kókuszolajon párold kicsit, majd mehet rá a pirospaprika (szigorúan tűzről levéve add a hagymához, nehogy odaégjen és keserű legyen), a darált hús és annyi víz, amely elfedi. Közepes lángon főzd a pörköltet, majd kb. 15 perc múlva mehet bele a babérlevél és a fűszerek. Amint puhára főtt a hús és a karfiol is, egy tűzálló tálba rétegezd: karfiolra a húst, erre pedig a reszelt sajtot. 180 fokon 20-25 percig süsd, míg megbarnul a sajt a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése