Balatoni nyaralásunk pihentető és aktív kikapcsolódás volt, és végre kiszakadtunk a hétköznapi robotból. A viharos időjárás és az erős jóindulattal kompromisszumos ételek ellenére azonban igazán jó 4 napot tudhatunk magunk mögött. Ami leginkább hiányzott a bungalónkból, az a felszerelt konyha. Éppen ezért alig vártam már, hogy hazatérve sok-sok paleo finomságot főzzek-süssek. Bár a kánikula még odébb van, egy igazán frissítő, savanykás szilvalevest hűtöttem be holnapra.
Mi kell hozzá?
- 1 kg szilva
- 10 dkg málna
- 10 dkg szeder
- 1 dl kókusztejszín + 1 dl víz
- 1 citrom
- 2 evőkanál nyírfacukor
- kevés víz
- fahéj, szegfűszeg
Hogyan csináld?
A magozott szilvát a két evőkanál nyírfacukorral tedd fel főni annyi vízbe, ami éppen csak elfedi. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítsd, majd alacsony lángon főzd tovább. Öntsd hozzá a 2 dl higított kókusztejszínt (1 dl kókusztejszín + 1 dl víz), a fűszereket, majd a málnát, a szedret és a karikákra vágott citromot. Forrald össze és kész. Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőbe. Másnap ebédre tökéletesen hideg és savanykás szilvalevest ehetsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése