Mi kell hozzá? (két főre)
- 1 fej karfiol
- olivaolaj
- kedvedre való fűszerek (nálam kurkuma, őrölt csili, curry, bors, római kömény, kakukkfű és só)
Hogyan csináld?
A karfiolt tisztítsd meg és szedd rózsáira. Enyhén sós vízben főzd meg, de éppen csak annyira, hogy roppanós legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsi aljára önts olivaolajat, majd szórd hozzá a fűszereket. Ebben a fűszeres olajban alaposan forgasd át a lecsepegtetett karfiolt, hogy mindenhol érje az illatos, fűszeres olaj. Máris mehet a sütőbe, és mindössze 20 perc kell neki, hogy kicsit megpiruljon a teteje.
Én hús helyett tálaltam frissen reszelt répával, sült céklával és kakukkfüves zellerkockákkal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése